ΑρχικήΝέαΠαγκόσμια διάκριση CPS 2010

Παγκόσμια διάκριση CPS 2010

Εκτύπωση

20/5/2010. Με απόλυτη επιτυχία πραγματοποιήθηκε το 9ο διεθνές συνέδριο Control Of Power Systems (CPS) 2010 που διεξήχθη 18-20 Μαϊου 2010 στο Tatranske Matliare, High Tatras της Σλοβακίας. Η Ελλάδα έλαβε συμμετοχή με την εργασία με τίτλο "Efficient control for operational enhancement of an installed 99.75 kWp grid-connected PV system and PV module temperature impact considerations" που παρουσίασε επίσημα το Δημοκρίτειο Πανεπιστήμιο Θράκης με εκπροσώπους τον ομότιμο καθηγητή κ. Παπαδόπουλο και τον στενό συνεργάτη μας κ. Μάλτα Ελευθέριο Ηλεκτρολόγο Μηχανικό MSc.

Η Εργασία βραβεύτηκε ως η καλύτερη επιστημονική εργασία του συνεδρίου το οποίο διεξάγεται ετησίως.

 

Η Ολυμπιακή Φωτοβολταϊκή και τα μετρούμενα δεδομένα από τον ιδιόκτητο σταθμό της στον Άνω Αγιάννη Πιερίας αποτέλεσε το βασικό αντικείμενο της σχετικής εργασίας στην οποία αναδείχθηκαν οι εξαιρετικές ιδιότητες των Φ/Β πλαισίων της Solarworld και των κεντρικών inverters της Fronius καθώς και το σύστημα παρακολούθησης ηλίου μονού άξονα της ΕΛΒΙΤΥΛ. Ειδικότερα έγινε συστηματική τεχνοοικονομική αποτίμηση του σταθμού η οποία συγκρίθηκε με θεωρητική εξέταση της ενέργειας που θα είχε παραχθεί εάν η θερμοκρασία των Φ/Β πλαισίων είχε διατηρηθεί σε θερμοκρασία κάτω των 25οC. Παράλληλα γίνεται και περιβαλλοντική αξιολόγηση με καταγραφή των εκπομπών CO2 που θα εκλυόταν εάν η παραγόμενη από τον Φ/Β σταθμό ενέργεια παράγονταν από συμβατικές πηγές ενέργειας.

Τα δεδομένα αντλήθηκαν από 3 ετών καταγραφές στον φωτοβολταϊκό σταθμό μας "Ολυμπιακή Φωτοβολταϊκή" καθώς και με συμπληρωματικά στοιχεία άλλων φ/β σταθμών στην περιοχή. Η διάκριση είναι σημαντική για την χώρα μας και αποδεικνύει για ακόμα μία φορά την ικανότητα των Ελλήνων στην παγκόσμια επιστημονική κοινότητα.

Η συμμετοχή μας είναι μεγάλη τιμή για την εταιρία μας. Δεν επαναπαυόμαστε σε απλές φωτοβολταϊκές εγκαταστάσεις αλλά προχωράμε σε ουσιαστική μελέτη και έρευνα βαθύτερων χαρακτηριστικών του τομέα. Αυτός είναι ο κυριότερος λόγος που σήμερα οι φωτοβολταϊκοί μας σταθμοί έχουν αναδειχθεί στους υψηλότερης απόδοσης σε όλη την Ελλάδα με διαφορά.

Να ευχαριστήσουμε ως Έλληνες και ώς εταιρεία τον κ. Παπαδόπουλο και τον κ. Μάλτα για την αξιόλογη προσπάθεια τους.

 

Κατεβάστε το full paper (PDF 108kB)