ΑρχικήΠροϊόνταΑυτόνομα φωτοβολταϊκά Solar kit
« Προηγούμενο    Επόμενο »

Αυτόνομα φωτοβολταϊκά Solar kit

Αυτόνομα φωτοβολταϊκά Solar kit Αυτόνομα φωτοβολταϊκά Solar kit


50Wp-160Wp: Μικρά αυτόνομα φωτοβολταϊκά συστήματα για φωτισμό, τηλεόραση, μικροσυσκευές και πολλές άλλες εφαρμογές. Απλή συναρμολόγηση και πλήρης οδηγίες και σχέδια στα ελληνικά.

 

SOLAR KIT

Τα αυτόνομα φωτοβολταϊκά συστήματα Compa Solar kit είναι κατάλληλα για φόρτιση μπαταριών και για τροφοδοσία διάφορων ηλεκτρικών συσκευών σε κατοικίες, τροχόσπιτα, σκάφη αναψυχής, αποθήκες, parking, κ.α. Επίσης μπορούν να χρησιμοποιηθούν σε κατοικίες που είναι συνδεδεμένες με το δίκτυο της ΔΕΗ για αυτονομία σε κάποια κυκλώματα φωτισμού. Τα ενεργειακά συστήματα Solar kit παράγουν 12VDC και 230VAC σταθεροποιημένα ώστε να λειτουργούν σωστά όλες οι τυπικές ηλεκτρικές - ηλεκτρονικές σας συσκευές. Λειτουργούν τελείως αυτόνομα, ενώ η εγκατάσταση τους είναι πολύ γρήγορη & απλή.

Εγγύηση

  • 25 χρόνια εγγύηση για τα φωτοβολταϊκά
  • 2 χρόνια γραπτή εγγύηση καλής λειτουργίας για όλα τα συστήματα Compa Solar.
  • Τα φωτοβολταϊκά συστήματα μας τροφοδοτούν από το 1998 αμέτρητες εφαρμογές σε όλη την Ελλάδα.

Αναβάθμιση

Σε όλα τα φωτοβολταϊκά συστήματα μπορεί να προστεθούν επιπλέον φωτοβολταϊκοί συλλέκτες ή ανεμογεννήτρια για αύξηση της παραγωγής ενέργειας.

Συντήρηση

Δεν απαιτείται καθόλου συντήρηση στα φωτοβολταϊκά συστήματα Compa Solar kit

 

Compa Solar kit
ΜΟΝΤΕΛΟ ΙΣΧΥΣ DC INVERTER 12V-230V ΡΥΘΜΙΣΤΗΣ ΦΟΡΤΙΣΗΣ ΜΠΑΤΑΡΙΑ Wh/ημέρα μέση/max ΕΦΑΡΜΟΓΕΣ
k-160 160Wp 8,98A 500W max 1200W 12A 230 Ah Κλειστού τύπου Solar ασβεστίου (Ca) 650 - 1000 Φωτισμός 230V-12V TV-Video (DVD) Ηχοσύστημα ηλεκτρικά εργαλεία φορτιστές κ.α.
k-140 140Wp 7,85A 500W max 1200W 12A 450 - 650
k-80 80Wp 4,49A 500W max 1200W 12A 350 - 500
k-55 50Wp 2,20A - 10A 100 Ah 200 - 300 Φωτισμός Λαμπτήρες 12V

  

Τα φωτοβολταϊκά συστήματα Compa Solar περιλαμβάνουν

  • Φωτοβολταϊκούς συλλέκτες SolarWorld κρυσταλλικού πυριτίου τεχνολογίας POWERMAX TOPS με 20% μεγαλύτερη ημερήσια ενεργειακή απολαβή και με 25 χρόνια εγγύηση απόδοσης.
  • Βάση στήριξης φωτοβολταϊκών αρθρωτή, θερμά γαλβανισμένη με δυνατότητα αλλαγής της γωνίας.
  • Ρυθμιστή φόρτισης μπαταριών με αυτόματη νυχτερινή λειτουργία φωτισμού.
  • Μετατροπέα Inverter 230VAC υψηλής απόδοσης με αυτόματη προστασία βραχυκυκλώματος, υπερθέρμανσης, υπερφόρτωσης και βαθιάς εκφόρτισης του συσσωρευτή με alarm.
  • Συσσωρευτή κλειστού τύπου ασβεστίου (Ca) με ένδειξη κατάστασης.
  • Όλα τα υλικά εγκατάστασης για την τοποθέτηση του συστήματος (καλώδια Solar OFlex, ακροδέκτες, βίδες, κ.α.)
  • Πίνακα ελέγχου με ασφάλειες και διακόπτες για την ασφάλιση των συσκευών και με δυνατότητα μεταγωγής από Φ/Β σε γεννήτρια ή ΔΕΗ.
  • Εγχειρίδια χρήσης & εγκατάστασης στα Ελληνικά.
  • Τεχνική υποστήριξη από την εταιρεία μας και των συνεργατών μας σε όλη την Ελλάδα.
  • Δώρο οι ηλεκτρονικοί λαμπτήρες εξοικονόμησης ενέργειας
  •  Εγκατάσταση. Τα φωτοβολταϊκά συστήματα Compa Solar kit είναι συναρμολογημένα και η εγκατάσταση τους είναι πολύ απλή και γρήγορη. Τοποθετήστε τα μόνοι σας σύμφωνα με τις αναλυτικές οδηγίες και σχέδια και εξοικονομήστε χρήματα. Το τεχνικό μας τμήμα αναλαμβάνει την εγκατάσταση τους σε όλη την Ελλάδα.

Τα φωτοβολταϊκά συστήματα Compa Solar kit είναι ενδεικτικά. Σχεδιάζονται ανάλογα με τις ανάγκες σας. Επικοινωνήστε μαζί μας για περισσότερες πληροφορίες και τιμές.

K170 Στεγανός Πίνακας ελέγχου k-170 K-300

Τα φωτοβολταϊκά έχουν πρόβλημα από καιρικές συνθήκες (Βροχή, χιόνι, χαλάζι);
Οι φωτοβολταϊκοί συλλέκτες είναι κατασκευασμένοι με υψηλές προδιαγραφές έτσι ώστε να αντέχουν σε ακραίες καιρικές συνθήκες. Φυσικά πρέπει η επιφάνεια τους να είναι καθαρή από χιόνι για την μέγιστη απόδοση. Έχουν μεγάλη αντοχή στο χαλάζι, μεγαλύτερη από τους ηλιακούς θερμοσίφωνες. Είναι σημαντικό να τηρηθούν ορισμένες προδιαγραφές των κατασκευαστών στην τοποθέτηση τους.

Τα φωτοβολταϊκά είναι ασφαλή για την υγεία μας;
Οι φωτοβολταϊκοί συλλέκτες πυριτίου είναι κατασκευασμένοι από τα πιο καθαρά και πλήρως ανακυκλώσιμα υλικά (πυρίτιο, γυαλί, αλουμίνιο, ασήμι). Παράγουν την πιο καθαρή μορφή ενέργειας χωρίς υποπροϊόντα, χωρίς καύσιμα και χωρίς ηχορύπανση. Δεν εκπέμπουν ακτινοβολία βλαβερή για την ανθρώπινη υγεία.

Πόσος χώρος απαιτείται για την τοποθέτηση φωτοβολταϊκού συστήματος;
Ανάλογα με την τεχνολογία που θα χρησιμοποιηθεί κυμαίνεται και η έκταση που απαιτείται. Με τη χρήση υψηλής απόδοσης κρυσταλλικών φωτοβολταϊκών απαιτούνται περίπου 8 τ.μ. επιφάνειας για κάθε kWp εγκατεστημένης ισχύος σε κεκλιμένη επιφάνεια. Δηλαδή φωτοβολταϊκό σύστημα σε κατοικία ισχύος 1kWp θα χρειαστεί 8 τ.μ. ταράτσας ή στέγης για τα φωτοβολταϊκά. Άλλες τεχνολογίες όπως thin film απαιτούν περίπου την διπλάσια επιφάνεια.

Η περιοχή μου είναι απομακρυσμένη και φοβάμαι για κλοπή του φωτοβολταϊκού συστήματος.
Οι φωτοβολταϊκοί συλλέκτες συνήθως είναι ψηλά (στέγη) και βιδωμένοι σε ειδικές βάσεις. Απαιτούνται ειδικά εργαλεία για να αφαιρεθούν. Επίσης υπάρχουν επιπλέον ειδικές κατασκευές που περιορίζουν στο ελάχιστο τη περίπτωση κλοπής.

Τι διάρκεια ζωής έχει το φωτοβολταϊκό σύστημα;
Οι φωτοβολταϊκοί συλλέκτες έχουν εγγύηση απόδοσης 25 χρόνια. Μετά τον χρόνο εγγύησης τους παράγουν ενέργεια με μικρότερη απόδοση. Οι μετατροπείς (inverters) έχουν εγγύηση 5 χρόνια και εγγυημένη λειτουργία 10 ετών. Στα αυτόνομα συστήματα οι συσσωρευτές διαρκούν ανάλογα με τον τύπο τους και την χρήση. Με σωστό σχεδιασμό του συστήματος η μπαταρία θα πρέπει να αντικατασταθεί μετά από 8-10 χρόνια λειτουργίας.

Πόση ισχύ μπορεί να τροφοδοτήσει ένα φωτοβολταϊκό σύστημα;
Δεν υπάρχουν περιορισμοί. Από μικρούς φωτοβολταϊκούς συλλέκτες που τροφοδοτούν τα μικρά κομπιουτεράκια μέχρι βιομηχανικές εφαρμογές ισχύος MWp που τροφοδοτούν ολόκληρες πόλεις.Ωστόσο στις αυτόνομες εφαρμογές αποφεύγονται ενεργοβόρες συσκευές όπως ηλεκτρική κουζίνα ή ηλεκτρικός θερμοσίφωνας διότι ανεβαίνει πολύ το κόστος κατασκευής. Υπάρχουν βέβαια λύσεις με φυσικό αέριο, υγραέριο αλλά και ηλεκτροπαραγωγό ζεύγος (γεννήτρια) που μπορούν να τροφοδοτήσουν με μικρό κόστος αγοράς αλλά και λειτουργίας όλες τις ενεργοβόρες συσκευές.

Απαιτούνται αλλαγές στην κατοικία αν εγκαταστήσω φωτοβολταϊκό σύστημα;
Η ηλεκτρολογική εγκατάσταση της κατοικίας παραμένει όπως και πριν. Τοποθετούνται τα φωτοβολταϊκά στην σκεπή (ταράτσα, κεραμίδι, λαμαρίνα κ.α.) ή στο έδαφος. Οι μπαταρίες τοποθετούνται συνήθως σε κάποια αποθήκη, υπόγειο ή πατάρι μαζί με τον ηλεκτρονικό εξοπλισμό (ρυθμιστής φόρτισης, μετατροπέα, ασφάλειες κ.α.)

Τι συμβαίνει το χειμώνα που δεν έχει καλή ηλιοφάνεια;
Τα φωτοβολταϊκά παράγουν ρεύμα και το χειμώνα όμως με μικρότερες αποδόσεις. Αν το φωτοβολταϊκό σύστημα σχεδιαστεί για χειμερινούς μήνες θα λειτουργεί σωστά, με περίσσεια όμως ενέργεια το καλοκαίρι. Στις υπόλοιπες περιπτώσεις μπορεί να χρησιμοποιηθεί βοηθητικά ανεμογεννήτρια σε περιοχές με καλό αιολικό, ή εφεδρική γεννήτρια (Η/Ζ). Ο συσσωρευτής του συστήματος συνήθως σχεδιάζεται για 3 ημέρες αυτονομία και έτσι καλύπτονται μικρά διαστήματα πολύ χαμηλής ηλιοφάνειας.

Δημιουργούνται προβλήματα στην λειτουργία των συσκευών με τη χρήση φωτοβολταϊκών;
Σε αυτόνομα φωτοβολταϊκά συστήματα με τη χρήση του κατάλληλου μετατροπέα δεν υπάρχουν φαινόμενα υπότασης ή υπέρτασης και οι συσκευές λειτουργούν καλύτερα από το δίκτυο της ΔΕΗ με τα γνωστά της προβλήματα. Η έξοδος του μετατροπέα είναι σταθεροποιημένη χωρίς αρμονικές μολύνσεις ή διακυμάνσεις στη συχνότητα του ρεύματος.

Πώς θα υπολογίσω την ισχύ που χρειάζομαι για την εξοχική μου κατοικία

Ο υπολογισμός του αυτόνομου φωτοβολταϊκού συστήματος γίνεται με βάση τις ανάγκες της κάθε κατοικίας. Υπολογίζονται όλες οι ηλεκτρικές, ηλεκτρονικές συσκευές, ο τρόπος χρήσης τους και η εποχή χρήσης της κατοικίας. Σε ορισμένες περιπτώσεις λαμβάνουμε υπόψη επιπλέον βοηθητικές πηγές ρεύματος όπως ανεμογεννήτριες ή ηλεκτροπαράγωγα ζεύγη.

Ποιο είναι το ενδεικτικό κόστος του φωτοβολταϊκού συστήματος;
Για κάθε φωτοβολταϊκό σύστημα πραγματοποιείται αναλυτική μελέτη και σχεδιασμός ανάλογα με την εφαρμογή. Επικοινωνήστε μαζί μας να υπολογίσουμε το κατάλληλο φωτοβολταϊκό σύστημα για την περίπτωση σας.

Τελευταία τροποποίηση στις Δευτέρα, 28 Μάρτιος 2011 15:45